-
Priprema15 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijte na 180°C.
Uz pomoć oklagije stanjite kriške hljeba.
Umotajte svaku krišku hljeba poput korneta i zatvorite pomoću čačkalice.
Zgužvajte komadiće papira za pečenje u male kuglice i ubacite u svaki kornet kako bi zadržali svoj oblik tokom pečenja.
Pleh obložite papirom za pečenje. Na nju poredajte kornete.
Kornete prelijte maslinovim ulljem i začinite sa malo bibera i soli.
Stavite u pećnicu i pecite oko 10 minuta.
Izvadite iz pećnice i izvadite kuglice od papira za pečenje.
Kornete napunite krem sirom, lukom, peršunom, paradajzom i tunom.
Poslužite sa sa peršunom i kriškama limete.
Pratite nas na Instagramu njam.ba za još ukusnih recepata, isprobajte naš recept kod kuće i ne zaboravite ostaviti komentar i sa nama podijeliti svoje mišljenje.
Kanapei od tune
Sastojci
Follow The Directions
Pećnicu zagrijte na 180°C.
Uz pomoć oklagije stanjite kriške hljeba.
Umotajte svaku krišku hljeba poput korneta i zatvorite pomoću čačkalice.
Zgužvajte komadiće papira za pečenje u male kuglice i ubacite u svaki kornet kako bi zadržali svoj oblik tokom pečenja.
Pleh obložite papirom za pečenje. Na nju poredajte kornete.
Kornete prelijte maslinovim ulljem i začinite sa malo bibera i soli.
Stavite u pećnicu i pecite oko 10 minuta.
Izvadite iz pećnice i izvadite kuglice od papira za pečenje.
Kornete napunite krem sirom, lukom, peršunom, paradajzom i tunom.
Poslužite sa sa peršunom i kriškama limete.
Pratite nas na Instagramu njam.ba za još ukusnih recepata, isprobajte naš recept kod kuće i ne zaboravite ostaviti komentar i sa nama podijeliti svoje mišljenje.
Ocijeni